Beboerhåndbogen
Hvad gør jeg, hvis…
Ved akut vandskade og/eller tilstoppet faldstamme kontaktes varmemesteren på tlf. 2720 3006. Alternativt ringes direkte til foreningens faste kloakfirma, Aalykke Kloakmester. Deres døgnvagt kan træffes på tlf. 3648 5015.
Leje af kælderrum koster imellem 150-200 kr. om måneden (200 kr. for kælderrum i Stefansgade, da kælderrummene er større). Lejen opkræves via boligafgiften.
Opsigelse af kælderrummet sker ved, at skrive en mail til bestyrelsens hoved e-mailadresse. Opsigelsesvarslet er løbende måned + 1 måned for begge parter.
Kom ned på ejendomskontoret i åbningstiden, så finder vi om muligt et ledigt kælderrum og skriver lejekontrakt.
Der er ikke nogen venteliste til kælderrum.
Der er pt. ingen ledige kælderrum.
Jeg skal bruge min nøglebrik til en leverandør. Skriv til bestyrelsen hvem det er, så sørger vi for, at de får en nøglebrik til din opgang. Foreningen har et samarbejde med Bekey, de sørger for adgang til foreningens opgange for en del leverandører. Se hvem Bekey samarbejder med, inden du skriver til os.
Altanen bør vedligeholdes mindst én gang om året. Brug aldrig sæbe til at rengøre din altan, da sæben kan dryppe ned på fliserne i gården og gøre disse glatte.
Til vedligeholdelse af trægulv og -gelænder på altanen kan olie med farvepigment anvendes. Spørg efter olie til hårdttræ i din lokale byggehandel.
Træet bør rengøres med vand (ikke sæbe) før oliering. Lad træet tørre før olieringen påbegyndes. Overskydende olie tørres af efter ca. 20-30 minutter.
Oliering bør ikke foregå i regnvejr, og træet bør ikke udsættes for fugt det første døgn efter oliering. Planlæg derfor olieringen ved at holde øje med vejrudsigten.
Dette skal jeg gøre, hvis…
Hvis man vil bygge om i sin andelslejlighed, skal man altid have tilladelse fra byggeudvalget. Brug dokumentet: Byggeanmeldelse.
Bolignummeret kan du finde på din opkrævning eller betalingsaftale.
Ansøgningsskemaet og evt. bilag, indsendes til byggeudvalget: byg@borupsplads.dk
Når byggeudvalget har godkendt byggeansøgningen, kan man gå igang med sit projekt, hvis ikke det også kræver en byggetilladelse fra Københavns Kommune.
Til visse arbejder skal man have tilladelse fra kommunen. På Københavns Kommunes hjemmeside https://www.kk.dk/byggetilladelse kan man tjekke, om byggeriet kræver en byggetilladelse. Andelshaver ansøger selv om byggetilladelse hos kommunen. Dette kan gøres via kommunens hjemmeside.
I forbindelse med ansøgning af byggetilladelse fremgår det af kommunens hjemmeside, at du skal indsende en fuldmagt fra bestyrelsen. Fuldmagten underskrives i forbindelse med kontortiden og sendes efterfølgende pr. e-mail til dig.
Når du får din byggetilladelse fra kommunen, kan du igangsætte dit arbejde.
Husk at byggeaffald skal afleveres på den lokale genbrugsstation og ikke i storskrald eller containerne til husholdningsaffald!
I forbindelse med ombygning af køkken eller bad, hvor det involvere ændret rørføring af enten vand eller faldstamme, skal D&V fra henholdvis Christoffersen & Knudsen og Proline følges.
Bestyrelsen godkender ikke lejen, og skal ikke have en kopi af lejekontrakten. Vi anbefaler dog, at inden du indgår en lejekontrakt har fået en forhåndsgodkendelse af lejen hos Huslejenævnet, dermed sikrer du dig imod klager fra fremelejetager. Dette kan være relevant da ejendommen er underlagt reglerne om omkostningsbestemt leje.

I vedtægternes § 12 ses foreningens regler for fremleje, hvor det fremgår at andelsboligen kun må udlejes helt eller delvist, hvis bestyrelsen er kontaktet mindst 4 uger før og derefter skriftligt giver tilladelse, samt at det i øvrigt er lejelovens betingelser for fremleje, der skal opfyldes. Korttidsudlejning har desuden karakter af hotelvirksomhed og dermed erhvervsmæssig udlejning, hvilket er i strid med foreningens regler, der kræver, at andelsboligen kun må benyttes som bolig for jer og jeres husstand. Også af den grund kan korttidsudlejningen ikke godkendes.
Kære nye beboer i A/B Borups Plads
Kære nye beboer i A/B Borups Plads
Tillykke med din nye lejlighed og velkommen til foreningen. Du er nu blevet en del af et stort fællesskab i en hyggelig andelsforening, hvor vi værdsætter, at der er plads til beboere i alle aldre
Vi er en stor forening med mange gode faciliteter og muligheder, som vi gerne kort vil introducere for dig. Vi lægger op til, at foreningens kommunikation primært foregår digitalt, og du kan derfor finde en masse relevant information på foreningens hjemmeside: www.borupsplads.dk
Det betyder også, at information om arbejdsdage, cykeloprydning, generalforsamlinger osv. primært bliver meldt ud via foreningens nyhedsbreve, som du tilmelder dig på forsiden af hjemmesiden.
Når man er ny beboer i foreningen, kan dette være nogle af de første vigtige ting at finde ud af:
Arbejdsweekender: Vi afholder arbejdsdage i for- og efteråret. Her rydder vi op i kældre og på fællesarealer og gør gården sommer- og vinterklar. Datoerne for arbejdsdagene ligger ikke på fastlagte datoer, men bliver annonceret i nyhedsbrevene i god tid forinden. Du betaler løbende ind til arbejdsdagen, men møder du op til mindst én arbejdsdag, får du alle pengene retur ved afslutningen af året
Barnevognsrum: Det er ikke tilladt at opbevare barnevogne/klapvogne i opgangene, men til gengæld er der mulighed for at få tildelt barnevognsplads i et overdækket, aflåst kælderrum. Spørg bestyrelsen, hvilket kælderrum du kan benytte
Beboerlokale: Vi har et beboerlokale med tilhørende køkken, som alle beboere har mulighed for leje. Lokalet bookes via hjemmesiden, og lejen opkræves via boligafgiften.
Bestyrelsen: Skal du bygge om i din lejlighed, have lavet en ny nøglechip, leje et ekstra kælderrum eller andet, kan du altid komme forbi ejendomslokalet på Borups Plads. Bestyrelsens kontortid kan ses under kontakt.
Du er også velkommen til at sende en mail. Kontaktoplysninger finder du på hjemmesiden.
Cykelkælderrum: Du har adgang til et cykelkælderrum tæt på din opgang. Spørg bestyrelsen, hvilken cykelkælder du kan benytte.
Facebook-side: Der er oprettet en facebook-side for beboere og andelshavere. Heri koordineres der sociale aktiviteter o.lign. Bestyrelsen modererer ikke siden og kan heller ikke kontaktes derpå.
Faciliteter i gården: Gården er til vores allesammens fælles glæde – på tværs af aldersgrupper – og derfor finder du både legetøj, legeplads og sandkasse samt bordtennisbord og petanquebane. Derudover har vi grillmuligheder og en masse fælles borde og bænke til fri afbenyttelse. I 2021 er der ligeledes blevet oprettet to gårdtoiletter. Ét ved porten mod Borups Plads og ét ved Lundtoftegade 8. Vores fælles faciliteter forudsætter, at vi alle passer på tingene, tager hensyn og rydder op.
Foreningens installationer: Andelshaver må ikke foretage ændringer i foreningens installationer, f.eks. faldstammer, målerinstallationer, vægge og lignende. Dette gælder også installationer til internet, telefoni og tv. Ved reparationer og fornyelser er af foreningens rør/installationer er det den enkelte andelshavers ansvar at sørge for tilgængelighed, og andelshaver hæfter selv for samtlige udgifter til retablering af f.eks. rørkasser o.l. Husk at kontakte bestyrelsen eller varmemesteren og forhør dig om installationerne inden du påtænker at bygge om.
Ved fejl på radiatorer, ventiler o.l. skal Varmemesteren straks kontaktes.
Generalforsamling: Vi afholder generalforsamling – så vidt det er muligt – i november. Datoen bliver meldt ud via foreningens nyhedsbrev. Indkaldelse, dagsorden og foreningens årsregnskab omdeles i postkassen senest 14 dage før generalforsamlingen
Godt naboskab: Vi bor i en gammel bygning, hvor der er meget lydt. Derfor har vi en husorden, som fastlægger nogle rammer, der gør det muligt at bevare det gode naboskab. Dette gælder bl.a. rammer for bore- og banketider, varsling af fester, boldspil i gården, brug af vaskemaskiner, m.m. Husordenen finder du på hjemmesiden.
Ombygninger/forandringer i din lejlighed: Skal du bygge om eller renovere din lejlighed, skal du altid have tilladelse fra bestyrelsen. Til visse arbejder skal man også søge tilladelse fra kommunen. Tjek www.kk.dk/byggetilladelse for at finde ud af, om dit byggeri kræver en byggetilladelse. Læs også mere under ”beboerhåndbogen” på www.borupsplads.dk. Husk at forhøre dig hos bestyrelsen inden du igangsætter arbejder eller varige forandringer i lejligheden. Varmemesteren kan også altid kontaktes ved spørgsmål.
Skraldeskure og storskrald: Vi har affaldssortering i skraldeskurene til både husholdningsaffald, batterier, plast og flasker. Papcontainere finder du sammen med containere til almindeligt storskrald. Der er desværre ikke plads til byggeaffald og store møbler. Det skal køres til nærmeste genbrugsstation (der ligger én ved Fuglebakken Station).
Varmemesteren: Intet i vores forening kan hænge sammen uden vores varmemester, Kent, som kan hjælpe med mangt og meget. Varmemesteren skifter navneskilte på døre og postkasser, sørger for hjælp ved vandskader og har kontakten til foreningens håndværkere. Kent kan kontaktes inden for almindelig arbejdstid. Du finder hans telefonnummer på hjemmesiden.
På vegne af hele foreningen byder vi dig velkommen
Med venlig hilsen
Bestyrelsen
A/B Borups Plads
Hvis du ikke får oprettet dig selv, og på et senere tidspunkt gerne vil have adgang til Probo. Er du velkommen til at skrive til bestyrelsen for adgang. Mail skal indeholde, navn, adresse og e-mailadresse. Så sørger vi for, at du får adgang. Alternativt, kan Andelsbo være dig behjælpelig med adgang til Probo.
Download appen Techem Forbrugsmål, fra Play eller App store.
Send en mail til byggeudvalget, at du gerne vil have en invitation med aktiveringskode. Skriv også gerne, om du vil have invitationen per mail eller lagt i postkassen.
Ved hjælp af appen, kan du oprette dine egne alarmer, på både vand og varme. Derudover kan du du følge med i dit forbrug, og se dine tidligere års forbrugsregnskaber.

Via deres hjemmeside, kan du tilmelde dig en af deres 3 programpakker. Parknet tilbyder også køb af enkelte kanaler og der er også rabataftale på TV2Play. I nogle af vores lejligheder er der også opsat tv-stik, hvor signalet leveres af Yousee. Hvis der ikke sidder Yousee stik i lejligheden, kan Yousee genetablere dette. Der er trukket antennekabel fra de enkelte lejligheder til Yousee´s antenne bokse. Du skal selv betale for genetablering af tv-stikket.
Hvis du er tilmeldt en udbyder og du ikke har noget tv-signal, skal du selv kontakte din udbyder og fejlmelde det manglende tv-signal.